d
18 Μάιος 2024,Σάββατο
???????? ?????? ???? ??????? ?????? x ?????? ??????? ????????? ??????????? Y Y
TELSİM'İN TAK KISA MESAJ HABER SERVİSİNE ÜYELİK İÇİN "KAYIT FLASH" YAZIP (8081)E GÖNDERMEK YETERLİ KUZEY KIBRIS TURKCELL'İN TAK KISA MESAJ HABER SERVİSİNE ÜYELİK İÇİN "ABONE TAK" YAZIP (8081)E GÖNDERMEK YETERLİ

İRLANDA'DA RAHİPLERİN ÇOCUK TACİZİ

Papa 16. Benediktus, İrlanda'yı sarsan çocuk tacizi raporuyla ilgili olarak, ''iğrenç bir suç olduğunu'' söyledi.
   17 Φεβρουάριος 2010, Τετάρτη 10:03 αντιγράψετε το κείμενο        Εκτύπωση

PAPA: ''ÇOCUKLARA VE GENÇLERE CİNSEL TACİZ, İĞRENÇ BİR SUÇTUR'' 

Dublin, 17 Şubat 10 (T.A.K.): Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus, İrlanda'yı sarsan çocuk tacizi raporuyla ilgili olarak, ''çocuklara ve gençlere cinsel tacizde bulunmanın iğrenç bir suç olduğunu'' söyledi.

Bazı din adamlarının çocuklara tacizde bulunduğunu ortaya koyan raporun sonuçlarını görüşmek üzere İrlanda'daki 24 piskoposu Vatikan'a çağıran Papa, 2 gün süren olağanüstü toplantıda din adamlarından, taciz mağdurları için birlik içinde somut adımlar atmalarını, mevcut krizle dürüstlük ve cesaretle yüzleşmelerini istedi.

 Vatikan'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Çocuklara ve gençlere cinsel tacizde bulunmak sadece iğrenç bir suç değil, aynı zamanda ağır bir günahtır'' diyen Papa, konunun kararlılıkla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda İrlandalı piskoposların da çocuk tacizi skandalıyla ilgili sivil makamlarla işbirliği içinde olacaklarını söylediği kaydedildi.

Öte yandan, geçen hafta Papa'ya hitaben yazdıkları açık mektupta, Vatikan'dan bu konuda ''somut bir özür'' beklediklerini ortaya koyan ve istifası istenen din adamlarıyla ilgili olarak daha fazla gecikilmeden gerekenin yapılmasını isteyen taciz mağdurlarının, toplantı sonrasında yapılan açıklamayı tatmin edici bulmadığı ifade ediliyor. 

İrlanda hükümetinin hazırlattığı ve geçen yıl 26 Kasımda kamuoyuna açıklanan söz konusu raporda, ''1975-2004 arası dönemde, bazı din adamlarının 300'den fazla çocuğa cinsel, fiziksel ve psikolojik tacizde bulunduğu, bu yöndeki şikayetlerin Dublin bölgesindeki din otoriteleri ve diğer kilise yetkililerince örtbas edildiği'' belirtiliyor.

(AA/ID/PHA)

   5366 Κτυπήματα αντιγράψετε το κείμενο        Εκτύπωση
Αλλα ???? Haberleri
© 2009 TAK
All rights reserved.
Με επιφύλαξη δικαιωμάτων.
Ολες οι συνδέσεις απο τρίτα μέρη.
Ο TAK δέν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για συνδέσεις τρίτων.
Last Digital
Haber Otomasyonu
Technology by:
                     
Dýþarýya white_link Last Digital