Set As Home Page
18 May 2024,Saturday
HOME PAGE TRNC TURKEY WORLD SOUTH CYPRUS ARCHIVE ABOUT US SERVICES CONTACT LİNKS X
TELSİM'İN TAK KISA MESAJ HABER SERVİSİNE ÜYELİK İÇİN "KAYIT FLASH" YAZIP (8081)E GÖNDERMEK YETERLİ KUZEY KIBRIS TURKCELL'İN TAK KISA MESAJ HABER SERVİSİNE ÜYELİK İÇİN "ABONE TAK" YAZIP (8081)E GÖNDERMEK YETERLİ

HRİSTOFYAS-KAROYAN GÖRÜŞMESİ BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas ile DİKO Başkanı Karoyna’ın, dün yaptıkları görüşmenin bugün de devam edeceği bildirildi.

   18 February 2010, Thursday 14:17 Copy text to clipboard        Print

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile DİKO Başkanı Marios Karoyna’ın, Hükümet-DİKO arasındaki görüş ayrılıklarının ele alınması amacıyla dün Rum Başkanlık Sarayında yaptıkları görüşmenin bugün de devam edeceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, “İkinci Devreyi De Oynayacaklar – Hristofyas-Karoyan Maraton Görüşmeleri Bugün Devam Ediyor” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, dünkü görüşmenin yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve bugün saat 19.00’da Başkanlık Sarayında bir görüşmenin daha yapılması kararının alındığını yazdı.

Dünkü görüşmede Kıbrıs sorununa ilişkin uygulamalar ve “Talat’a yönelik Başkanlık takdimi” ile ilgili “yakıcı meselelerin” ele alındığını, ayıca DİKO’nun müzakere grubunda yer alabilecek kişinin ismini verdiğini yazan gazete,  görüşmede sadece Kıbrıs sorununun değil, DİKO ile Hükümeti ayıran tüm meselelerin ele alındığını kaydetti.

Habere göre, Başkanlık Sarayının tek verdiği mesajın; Karoyan partisine tüm yanıtları verebilmesi için, DİKO ile Hükümet arasında sürtüşme yaratan ve zamanında ortaya konan Kıbrıs sorunu, iç yönetim, ortak olarak DİKO’nun rolü, takip edilen politikanın şekillenmesi ve koordinesi gibi tüm meselelerin ele alınmasına yönelik isteğin olduğuydu.

Karoyan’ın Başkanlık Sarayına elinde DİKO’nun belgelerinin olduğu bir dosya ile gittiğini yazan gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak belgelerin DİKO’nun Hristofyas’ın önüne koyduğu tezlerle ilgili olmadığını, belgede Kıbrıs sorunu ve diğer konularla ilgili geçmişte DİKO’nun yayımladığı karar ve açıklamaların olduğunu kaydetti.

Gazete görüşme öncesinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Hristofyas’ın bazı mesajlar veremeye çalışarak, belirleyici ve net bir kararın olması gerektiğini, ayrıca DİKO kalmaya karar verirse ortak olarak davranması gerektiğini belirttiğini yazdı.

KAROYAN-HRİSTOFYAS 

Gazeteye göre, görüşmenin ardından Başkanlık Sarayından çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karoyan, az ve öz bir şekilde konuşarak, Hristofyas’la uzun ve özlü bir görüşme yaptıklarını ifade etti.

Herhangi bir sonucun ya da parti organlarını bilgilendirecek bir şeyin olup olmadığını sorusuna karşılık Karoyan, görüşmenin yarın (bugün) 19.00’da devam edeceğini belirtti.

Gazete, Karoyan’ın görüşmede tüm meselelerin ortaya konup konulmadığına ilişkin soruya yanıt vermekten kaçındığını da yazdı.

Haberde, Hristofyas’ın ise Başkanlık Sarayından ayrılırken ne kadar zaman gerekiyorsa o kadar görüşeceklerini belirttiği de aktarıldı.

Haberde ayrıca önümüzdeki Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak DİKO Yürütme Ofisi toplantısında Karoyan’ın Hristofyas’la yaptıkları görüşmelere ilişkin bilgilendirme yapacağı, 23 Şubat Salı günkü DİKO Merkez Komite toplantısında da koalisyon ortaklığına devam edilip edilmeyeceğine ilişkin belirleyici bir kararın alınacağı anımsatıldı.

Öte yandan Alithia gazetesi, “Gösteri Devam Ediyor – Hristofyas-Karoyan Her Şeyde Anlaştı” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, sahne arakasında işbirliğinin devam etmesi yönünde uzlaşmaya varıldığını yazdı.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak geçtiğimiz günkü görüşmenin ertelenmesinin ve dünkü görüşmenin uzatılmasının; Karoyan’a, partisine işbirliğinin devam etmesini sunmayı kolaylaştırmak için gösteriş olsun diye yapıldığını yazdı.
Hristofyas’ın Karoyan’a, Eroğlu’nun seçilmesine kesin gözüyle bakıldığı için görüşmelerin ilerlemesinin söz konusu olmadığını teyit ettiğini, bu nedenle de önerilerin geri çekilmesine gerek olmadığını belirttiğini öne süren gazete, Hristofyas’ın müzakere grubuna Nikos Emiliu’nun atanması önerisini kabul edeceğini teyit ettiğini ileri sürdü.

Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla manşetten veriler: 

Haravgi: “Başkan Hristofyas- Marios Karoyan Yeni Görüşmesi Bugün”

Mahi: “Karoyan-Hristofyas Arasında Al-Ver No:2 – Bu Akşam Randevularını Yenilediler”

Simerini: “Yoğun Görüşme Ve Hristofyas-Karoyan Yeni Görüşmesi – Tüm Olasılıklar Açık – Üçüncü
Görüşme De İhtimal Dahilinde”

Politis: “Koalisyon Ortaklığı İçin Yoğunlaştırılmış (Görüşmeler) – Yeni Görüşme Bu Akşam 7’de”

(HC/HAK)

   4755 Hits Copy text to clipboard        Print
Other GREEK CYPRIOT PRESS News
SAMARAS GÜNEY KIBRIS’A GİDİYOR
PEO’DAN HRİSTOFYAS’A DESTEK
İKİ TOPLUMLU İNİSİYATİF HRİSTOFYAS TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLDİ
© 2009 TAK
All rights reserved.
Do not copy anything without permission.
All third party links open as a new window.
TAK does not get any responsibility for thirth party links.
Last Digital
Haber Otomasyonu
Technology by:
                     
Dýþarýya white_link Last Digital